pandora perlen buy runescape money tiffany pendants hollister hoodies ghd osterreich mbt kengat links of london jewelry thomas sabo charms levis dritto pandora armband
 
 
Почетна | За нас Патници | Деловна заедница | Контакт | Мапа на сајтот
Пребарување:
  Актуелно
СООПШТЕНИЕ за начинот на постапување со погрешните уплати на евидентната сметка 845-00960 на ЦУ

Вести
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ
 
 
  
Царинската управа на Република Македонија ги информира сите економски оператори инволвирани во транзитна царинска постапка дека на 1 јули 2015 година, Република Македонија пристапи кон Конвенцијата за заедничка транзитна постапка, со што започна да се применува заедничка транзитна постапка со земјите членки на Европската Унија, ЕФТА и Турција.
 
Конвенцијата овозможува пратката за која е започната транзитна постапка во некоја од овие 33 земји да пристигне во било која царинска испостава во Македонија само со еден единствен транзитен документ и обратно, со што во голема мера ќе се забрза транспортот и ќе се намали времето на чекање на граничните премини.
 
За да се оствари и дополнителната можност за неподнесување на т.н. Влезна збирна царинска декларација при влез во земја членка на ЕУ што ќе значи уште побрзо спроведување на постапката, Царинската управа во транзитните електронски декларации до земјите членки на ЕУ мора да го испрати т.н. ЕОРИ број кој економските оператори го добиваат од земјите членки на ЕУ.
 
Заради тоа, ги повикуваме сите економски оператори кои поседуваат ЕОРИ број да го пополнат образецот објавен на интернет страната на Царинската управа на Република Македонија www.carina.mk во делот - Нов компјутеризиран транзитен систем и да го достават до Царинската управа на Република Македонија на ул.„ Лазар Личеноски“ 13, 1000 Скопје или до една од царинарниците во Скопје, Куманово, Гевгелија, Штип или Битола.
 
Повеќе информации на следниот линк Нов компјутеризиран транзитен систем.
 
Назад 

Креиран од Admin на 18.06.2015
MK | EN | SQ

 
 
 
 


ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО

 

ПРИЈАВЕТЕ КОРУПЦИЈА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

 

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈА


 e-Carina

   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ

 

Е-ТРГОВИЈА

 

ПРОМОТИВЕН СПОТ ЗА КАПАЊАТА ЗА УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА

АНКЕТА ЗА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

КОЛКУ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ЦАРИНСКИТЕ ЗАСТАПНИЦИ?

БЕЗГОТОВИНСКОТО ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИТЕ ДАВАЧКИ

 


 Новини

    
 

 


 

 Линкови

 
 

 Сервиси

Supported by
Моментално посетители: 7
Вкупно посетители: 10491990

 
Почетна | За нас | Патници | Деловна заедница | Контакт | Мапа на сајтот
©2004 Царинска Управа на Република Македонија