Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 
 Царински постапки/Извоз
 
ПОСТАПКА ЗА ИЗВОЗ
 
Со постапката на извоз, царинскиот орган одобрува домашна стока да се изнесе од царинското подрачје. Извозот вклучува примена на формалности за извоз и изнесување, мерки на трговската политика, и ако е пропишано, плаќање на извозни давачки. Со извоз извезената домашна стока го менува статусот во странска стока
 
 
MK | EN | SQ
 Новини
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 7
Вкупно посетители: 10500900

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а