Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 
 Систем за следење на минерални масла (црвена нафта)
Со измените на Законот за акцизите („Сл. весник на РМ“ 82/2013) воведена е обврската за регистрација на трговци со минерални масла кои содржат материи за обележување и обврската на нивна размена на податоци со Царинската управа користејќи GPRS технологија (член 31а од Законот за акцизите).
   
Со цел да се применат овие законски одредби, Царинската управа подготви предлог спецификација на податоците кои би се разменувале во прилог.
Молиме сите оние кои се занимаваат со трговија со вакви видови минерални масла да ја разгледаат спецификацијата и да ги достават нивните забелешки или прашања до Царинската управа што е можно поскоро.
    
Рокот за примена на овие одредби е од 01.01.2014 година.
       
     
 
 
 
Лица за контакт:
      
 
Владимир Џиџалески
 
Александар Проданов
 
Ѓорги Наумовски
 
 
 
 
    
Корисничко упатство за надворешни корисници за Системот за електронско следење на трговија со минерални масла кои содржат материи за обележување-верзија 2   (1.4 MB)

MK | EN | SQ
 Новини
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 18
Вкупно посетители: 10500956

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а