Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 
Електронски курс за АГРЕКС
Курсот за електронско учење „NetAgrex“ на ЕУ во моментот не е достапен онлајн. Поради измени во законодавството, содржината е предмет на разгледување.
 
Добредојдовте!
Добредојдовте во АГРЕКС електронскиот курс кој обезбедува обука за субвенциите за извоз на земјоделски производи.
 
Што ќе научите со овој курс?
Целта е полесно да се разбере тешката и комплексна процедура за субвенции за извоз на земјоделски производи. Нашата цел е да негуваме еднаква имплементација на релевантните стандарди насекаде низ Европската унија.
 
Како беше подготвен курсот?
Курсот е резултат на соработката помеѓу Европската комисија и експерти од Австрија, Финска, Германија, Литванија и Холандија. Оваа група заедно работеше на заеднички пристап кон обука која ги опфаќа општите аспекти на постапката за субвенции за извоз.
 
Курсот содржи теми за кои се смета дека се од заеднички интерес насекаде низ ЕУ.
 
Како треба да се следи курсот?
Курсот е поделен на четири лекции и тоа:
Лекција
Наслов
1.
Вовед во курсот
2.
Основни информации
3.
Лиценци
4.
Декларација
5.
Царинска испостава на извоз
6.
Царинска испостава на излез
7.
Тест за проверка
 
Се препорачува:
·                     корисниците да ги следат петте лекции според редоследот во кој се дадени;  
·                     да се распореди учењето на овие лекции на неколку дена за да се избегне преоптовареност со информации;
·                     корисникот да има можност да разговара со други за наученото; 
·                     да му се олесни на корисникот да го поврзе материјалот со својата работна средина.
 
Како треба да почнам да го користам овој курс?
 
Кликнете на иконата за да го отворите курсот и следете ги инструкциите во рамките на курсот
 
За да се користи курсот, не е потребно високо ниво на вештини од информатичката технологија од страна на корисниците.

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 12
Вкупно посетители: 10414380

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а