Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 
 За нас / Публикации
 
СТОП ЗА ФАЛСИФИКУВАНИТЕ ПРОИЗВОДИ КУПУВАЈТЕ ОРИГИНАЛИ
(1464 KB), 25.04.2017,

ИНФОРМАТИВНА БРОШУРА
ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ КОГА ЗАМИНУВАТЕ ОД ИЛИ ДОАЃАТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
(3465 KB), 11.07.2016,

УСНА ДЕКЛАРАЦИЈА
(1303 KB), 04.03.2015,

КОНТРОЛА НА ПАРИ
(3466 KB), 21.08.2014,

Брошура ЦАРИНСКАТА УПРАВА ВО БОРБА ПРОТИВ НАРКОТРГОВИЈАТА
(981 KB), 20.02.2014,

ИНФОРМАТИВНА БРОШУРА
ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ КОГА ЗАМИНУВАТЕ ОД ИЛИ ДОАЃАТЕ ВО МАКЕДОНИЈА?
(702 KB), 25.10.2012,

.....   ДВАЕСЕТ ГОДИНИ ЗА ИДНИНАТА НА МАКЕДОНИЈА

 
ВЕСНИК ЦАРИНА БР.15
Превземете го најновиот број
(1881 KB), 17.12.2009,

ПОИМНИК НА ТЕРМИНОЛОГИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА
(3220 KB), 10.11.2009,

РЕЧНИК НА НАЈЧЕСТО КОРИСТЕНА ТЕРМИНОЛОГИЈА ВО МЕЃУНАРОДНАТА ТРГОВИЈА СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА КОН ТЕРМИНОЛОГИЈАТА НА СТО
Станува збор за речник кој е прв од ваков вид речници на македонски јазик, односно меѓународен речник на термини од меѓународната трговија, во кој се вклучени дефиниции на најчесто употребуваните термини од страна на делегатите во Женева, како и нивни еквиваленти на трите службени јазици на СТО. Целта на создавањето на речникот е да се направи поразбирлива терминологијата на СТО, како и терминологијата од областа на меѓународната трговија воопшто, и на тој начин да им се помогне на македонските дипломатски претставници, но и на пошироката јавност, неупатена во сложеноста на меѓународната трговија.
(1135 KB), 08.07.2013,

ЗБОРНИК НА ТРУДОВИ
(6563 KB), 10.11.2009,

ПОИМНИК
Поимник на македонски зборови од областа на информатичката технологија
(1848 KB), 10.11.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БР.14
Превземете го најновиот број
(5034 KB), 06.11.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 13
Превземете го најновиот број на весникот Царина
(590 KB), 06.10.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 12
(1290 KB), 06.10.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 11
(593 KB), 20.07.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 10
(893 KB), 14.08.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БР.9
(2256 KB), 15.06.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 8
(4568 KB), 10.04.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 7
(5358 KB), 23.03.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 6
(10536 KB), 18.02.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 5
(1785 KB), 09.01.2009,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 4
(2625 KB), 26.12.2008,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 3
(3612 KB), 26.12.2008,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 2
(5483 KB), 30.12.2008,

ВЕСНИК ЦАРИНА БРОЈ 1
(4835 KB), 30.12.2008,
MK | EN | SQ
 Новини
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 19
Вкупно посетители: 10500920

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а