Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 Актуелно
СООПШТЕНИЕ за начинот на постапување со погрешните уплати на евидентната сметка 845-00960 на ЦУ
 
  Интерактивна мапа на царинарници Отворена линија 

Испратете прашања,
жалби, сугестии

 
Пребарување низ царинска 
тарифа-ТАРИМ
  Состојба на граници и царински испостави   Најчесто поставувани прашања
 Вести
  05.05.2017    ПУШТАЊЕ ВО ПРОДУКЦИЈА НА НОВА ВЕБ СТРАНА

Ве информираме дека заради пуштање во продукција на нова веб страна, денес (05.05.2017 година) со почеток од 16 часот ќе има прекин во работењето на официјалната интернет страна на Царинската управа.
повеќе ...

02.05.2017   ЗАПЛЕНЕТИ ЛЕКОВИ, АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ, ОБЛЕКА И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани лекови, златен накит, лозови садници, семе за трева, автоделови, алкохолни пијалоци, облека и друго.
повеќе ...
02.05.2017   СЕМИНАР ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ ЦАРИНСКИТЕ И ДАНОЧНИТЕ СЛУЖБИ

Директорката на Царинската управа учествуваше на семинар на високо ниво за зајакнување на соработката помеѓу царинските и даночните служби. Семинарот се одржа од 27-ми до 28-ми април 2017 година во Малта.
повеќе ...
25.04.2017   ЈАВНА КАМПАЊА – СТОП ЗА ФАЛСИФИКУВАНИТЕ ПРОИЗВОДИ

Царинската управа на Република Македонија на 24.04.2017 година зеде активно учество во јавната кампања за подигнување на свеста за штетните последици од фалсификуваните производи, што се одржа во просториите на ТЦ РАМСТОР во Скопје во рамките на Твининг проектот „Зајакнување на правата од интелектуална сопственост“ имплементиран од „Данската канцеларија за патенти и трговски марки“.
повеќе ...
24.04.2017   ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ЛЕКОВИ, ВАКЦИНИ ЗА ЖИВОТНИ, ЦИГАРИ, МОТОР ЗА ПАТНИЧКО МОТОРНО ВОЗИЛО, МОНИТОР И ДР

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани девизи, лекови, вакцини за животни, цигари, мотор за патничко моторно возило, монитор, облека и чаеви.
повеќе ...
24.04.2017   СОСТАНОК НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ЦАРИНСКИТЕ СЛУЖБИ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА СЦО ОД РЕГИОНОТ НА ЕВРОПА

Директорката на Царинската управа учествуваше на состанок на директорите на царинските служби на земјите членки на Светската царинска организација од регионот на Европа што се одржа од 19-ти до 21-ви април 2017 година во Виена - Австрија.
повеќе ...
19.04.2017   ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ КАНДИДАТИ ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНА ОБУКА

Царинската управа на Република Македонија организира спроведување на претходна обука за лиценциран застапник. Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат
повеќе ...
19.04.2017   ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛАЦИ, ФАЛСИФИКАТИ И ДРУГО

Во текот на минатата седмица, царинските службеници открија четири царински измами и повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани девизи, домашна ракија, делови за апарати за игри на среќа, спрејови и раствор за инјекции за животни, хербициди и фалсификати.
повеќе ...
18.04.2017   7 КИЛОГРАМИ ХЕРОИН ЗАПЛЕНЕТИ НА ГП БОГОРОДИЦА

Царински инспектори од Одделението за оперативни работи запленија 7 килограми хероин на граничниот премин Богородица.
повеќе ...
13.04.2017   ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗМЕНА НА ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ ВО РАМКИ НА КВОТА ЗА ВТОР КВАРТАЛ 2017

Ве известуваме дека заради целосно искористување на пропишаната количинa на квотa предвиденa за второто тромесечие од 2017 година за Европска унија, има промена на царинските давачки во рамки на квота за стоките кои се распоредуваат во тарифнaта ознака 0701 90 90.
повеќе ...
13.04.2017   НА ГП БОГОРОДИЦА ЗАПЛЕНЕТИ 144 КГ МАРИХУАНА

Царинските службеници од грничниот премин Богородица вчера запленија 144 килограми марихуана.
повеќе ...
12.04.2017   ОДБЕЛЕЖАН 14 АПРИЛ – ДЕНОТ НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА

Царинската управа на Република Македонија одбележува 25 години од своето постоење како самостоен државен орган. По тој повод, денес (12.04.2017 година) во амфитеатарот на Царинската управа се одржа традиционалната свечена церемонијана која присуствуваа високи претставници на државата, Владата, министерствата, дипломатскиот кор, претставници на науката и бизнис заедницата, колегиумот на Царинската управа и други соработници и пријатели на Царинската управа.
повеќе ...
10.04.2017   ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ТЕХНИЧКА СТОКА, ОБУВКИ, КОЗМЕТИКА И ФАЛСИФИКАТИ

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија неколку обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани девизи, техничка стока, обувки, козметички производи и фалсификати.
повеќе ...
10.04.2017   ИЗМЕНИ ВО НАЧИНОТ НА ПРЕВОЗ НА СТОКА ЗА ТУРЦИЈА СО ТИР КАРНЕТ

Ве известуваме дека почнувајќи од 25.04.2017 год. превозниците кои превезуваат стока за Република Турција со ТИР карнет задолжително ќе мора да поднесат информација (пред-декларација) пред пристигнувањето на возилото во царинската територија на Република Турција преку ТИР-ЕПД или преку новиот систем ТИРКУС (TIRCUS).
повеќе ...
10.04.2017   ИНФОРМАЦИЈА ЗА КАНДИДАТИТЕ КОИ УСПЕШНО ГО ПОЛОЖИЈА СТРУЧНИОТ ИСПИТ ЗА ЛИЦАНЦИРАН ЗАСТАПНИК

Ги информираме кандидатите кои успешно го положија испитот за лиценциран застапник дека Уверенијата за положен стручен испит за лиценциран застапник можат да ги подигнат лично од Царинската управа на Република Македонија стара зграда канцеларија 9 секој работен ден од 08.30 до 16.30 часот.
повеќе ...
06.04.2017   OБУКА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПРЕКУГРАНИЧНАТА ТРГОВИЈА НА СУПСТАНЦИИ И СТРАТЕШКИ СТОКИ ЗА ДВОЈНА УПОТРЕБА

Во рамките на Проектот за вршење на контрола на стратешки стоки спроведуван од Светска царинска организација (СЦО), организирана е обука за спречување и откривање на прекуграничната трговија на хемиски, биолошки, радиоактивни и нуклеарни супстанции и стратешки стоки за двојна употреба во соработка со Царинската управа на Република Македонија. Обуката се одржува од 04 до 07.04.2017 година во Царинската управа во Скопје. Целта на обуката, на која предавачи се експерти од СЦО, е зајакнување на националните капацитети и контрола на стратешки стоки.
повеќе ...
 

За пристап до архивата на вести, кликнете овде

 

  

Контакт информации за Царинарници и царински испостави (Интерактивна мапа на Царинска управа)

 

 

MK | EN | SQ

 
 
 
 

ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО

 

ПРИЈАВЕТЕ КОРУПЦИЈА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

 

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈА

 e-Carina

   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ

 

Е-ТРГОВИЈА

 

ПРОМОТИВЕН СПОТ ЗА КАПАЊАТА ЗА УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА

АНКЕТА ЗА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

КОЛКУ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ЦАРИНСКИТЕ ЗАСТАПНИЦИ?

БЕЗГОТОВИНСКОТО ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИТЕ ДАВАЧКИ

 

 Новини
    
 

 
 
 Линкови

 
 
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 2
Вкупно посетители: 10507239

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а